Co da się zrobić z audio w OII?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Co da się zrobić z audio w OII?

deespe, to przez brak czasu :cry: , w dwóch sklepach w których pytałem nie mieli takiego jak potrzeba.
    Jak nie trafię w najbliższym czasie to poproszę o pomoc kumpli z OCP

Co da się zrobić z audio w OII?

Zauważyłem, że większość dyskusji nt. tuningu audio dotyczy O1. Czy to znaczy, że umiejscowienie przednich głośników w O2 z góry wyklucza zbudowanie jakiegoś przyzwoicie grającego systemu audio?

Jak na razie auto jest na gwarancji (co wyklucza większe przeróbki), ma tylko głośniki z przodu, a dźwięk wydaje Pioneer DEH1400. Układ ten, łagodnie mówiąc, nie najlepiej.

Czy wytłumienie drzwi + dystanse + lepsze kable + głośników na inne + dołożenie tylnych coś tutaj pomoże?

Będę wzięczny za opinie, ewentualnie za polecenie jakiejś firmy car-audio z okolic Śląska.

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Zamieszczone przez kriso
      Czy wytłumienie drzwi + dystanse + lepsze kable + głośników na inne + dołożenie tylnych coś tutaj pomoże?
      napewno pomoże, ale bez ostrej ingerencji w tapicerkę drzwi nie ma co liczyć na jakieś większe efekty
      niestety drzwi w O2 zaprojektowali handlowcy i spece od marketingu, a nie inżynierowie;
      na co uzytkownicy O2 lubiący posłuchać porządnie muzyki w aucie cierpia i beda cierpiec

[ Dodano: Sob 31 Mar, 07 21:20 ]
      Zamieszczone przez kriso
      ewentualnie za polecenie jakiejś firmy car-audio z okolic Śląska
      w tej kwestii tradycyjnie polecany jest CAS KP z Mielca (wiem, że to nie Śląsk, ale warto do niego pojechać) - www.audiocar.pl
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Tonny S
        Drive
        S_OCP Member
        • 2004
        • 67

Tak sie podczepie pod temat O2 i audio - co powiecie na Audience Cd + Sound System ?? warte to dopłaty ?? czy predzej czy pózniej trzeba bedzie wymienic na custom ??
        www.leonclub.pl

Leon FR/ARL + powered by CompSport

Komentarz

• Nexus6
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4847
          • Volkswagen

Tonny S, nie warte dopłaty :kciukminus

Komentarz

• Tonny S
            Drive
            S_OCP Member
            • 2004
            • 67

A tak wogóle to co to jest ten Sound System ?? Bo w ASO jak to w ASO wiedza jedynie ile kosztuje ;-)
            www.leonclub.pl

Leon FR/ARL + powered by CompSport

Komentarz

• olejek
              Ambiente
              • 2006
              • 121

Sound System - 12 głośników + wzmacniacz z korektorem.

Nie jestem audiofilem, mam SS + Audience i mi to wystarcza. Ponadto mam przenośny odtwarzacz DVD i po podłączeniu do tego zestawu audio jak najbardziej prawidłowe.

Dla audiofili - nie warto, dla normalnych - różnica do standardu duża, tylko ta cena...

Pozdrawiam
              http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

A ja powiem, ze Audience ma jedna zaleta, ma wbudowana zmieniarke, co przy dobrych negocjacjach mozna miec za free, to ze ma MP3 to nic, bo teraz Stream tez ma, ale z nim nie ma tylu problemow co ze Streamem
                Spritmonitor.de

Komentarz

Dziękuję za odpowiedzi. Kreatywne krajanie tapicerki odpada, bo autko jest na gwarancji. Wobec takiej sytuacji chyba korzystniej będzie zainwestować w domowy sprzęt grający, a w autku zostawić to co jest. Może SS+Audience wcale nie był taką głupią alternatywą - tylko że przy kupnie wychodziłem z założenia, że niemal wszystko będzie grało lepiej niż fabryczna instalacja i to jeszcze za mniejsze pieniądze. A skoro już przy pieniądzach jesteśmy, ile może kosztować robocizna w CAS KP, biorąc pod uwagę zakres podany w pierwszym moim poście u góry? Bo cenę sprzętu potrafię sobie wyobrazić...

Komentarz

• Nexus6
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4847
                    • Volkswagen

Zamieszczone przez kriso
                    ile może kosztować robocizna w CAS KP, biorąc pod uwagę zakres podany w pierwszym moim poście u góry?
                    z takim pytaniem wal do niego na PW

Komentarz

• onyx73
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 282

sound system to jakis dziwny wzmak z cyfrowa korekcja pasma sterwana przez radio ze zmienarka czyli audience kazdy z 12 głosnikow zasila osobno taka troszke kupa, wyciszyc, wywalic wzmaka + nowe glosniki to jedyne co by naprawde poprawilo dzwiek, bo tak to sredniotonowy niemilosiernie falszuje wysokich jest za dużo a niskie bez wyciszenia pierdza, to moje odczucia po 1,5 rocznym stazu z tym super wynalazkiem

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

Zamieszczone przez Maicroft
                        ale z nim nie ma tylu problemow co ze Streamem
                        az tylu nie ma ale i tak przeskakuje stacja radiowa co jakis czas.
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• jarek_wt
                          Ambiente
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 154

Zamieszczone przez Maicroft
                          A ja powiem, ze Audience ma jedna zaleta, ma wbudowana zmieniarke, co przy dobrych negocjacjach mozna miec za free, to ze ma MP3 to nic, bo teraz Stream tez ma, ale z nim nie ma tylu problemow co ze Streamem
                          A o jakich problemach mowa ?
                          Bo ja mam Audience, choć bez sound systems, i nie mam praktycznie żadnych kłopotów.
                          Jarecki
                          Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

jarek_wt, Streamy ponoc gubia stacje, maja czeste strzaly z glosnikow itd.

Z Audience strzal kilka razy tez byl, ale nie ma tragedii, a stacji nie gubi jakos nadwyraz czesto, dlatego mowie ze jest to znosne.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• darek93
                              Classic
                              • 2007
                              • 36

mam o2 i radio Stream, co raz cos mi strzeli z glosnikow i radio sie zawiesza (pokazuje CD error - choc w 90% przypadkow nie ma zadnej plyty w srodku). Wystepuje to mniej wiecej raz na miesiac, gora dwa razy.

Czy wiecie o co chodzi?

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

darek93, był taki temat trzeba jechac do serwisu aby wgrali do radia nowy soft

Komentarz

• darek93
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 36

dzieki, udam sie w takim razie do serwisu

Komentarz

Ponieważ zacząłem ten wątek, czuję się zobowiązany napisać o tym, jak skończyły się moje boje o lepszy system audio.
                                    Po pierwsze, jako radio gra obecnie firmowe AUDIENCE. Jestem z niego w miarę zadowlony, główne zalety to pełna integracja z deską rozdzielczą, odtwarzanie MP3 oraz wbudowana zmieniarka. Dotychczas nie miałem "strzałów" z głośników. Wadą jest subiektywnie słaby jakościowo odbiór stacji radiowych.
                                    Po drugie, jeśli chodzi o instalację audio, oddałem moje auto w ręce firmy car audio, mającej siedzibę w moim mieście. Z efektu ich działań (tzn. wymiana głośników w drzwiach przednich, wygłuszenie, zabudowa głośników z tyłu i wzmacniacz) jestem bardziej niż zadowolony. Silny i czysty dźwięk, z pięknymi basami, docierający mimo standardowego rozmieszczenia głosników jak najbardziej od przodu słuchacza.
                                    Ogólnie mogę powiedzieć, że osiągnąłem dokładnie to, o co mi chodziło i jestem usatysfakcjonowany wynikiem.
                                    Mam nadzieję, że ten wątek okaże się komuś pomocny. Z mojej strony to szystko.

Komentarz

Pracuję...